Soiuri de rosii de alte culori

Presimt ca pagina aceasta va fi cea mai spectaculoasa. Aici vor fi listate rosii de culori mai putin obisnuite, cum ar fi: albe, albastre, verzi, bicolore (cred ca exista si 1-2 tricolore), in dungi (zebra), incolore, transparente, precum si altele care nu-mi vin acum in minte sau despre a caror existenta inca nu stiu.

Poate ca aceasta insiruire de culori sa va mire. Dar sa stiti ca in lume sunt inventariate peste 12.000 de varietati de rosii, asa ca este loc de tot felul de ‘ciudatenii’.

Daca imi este permisa o gluma, ar trebui sa va spun ca la un moment dat, toate rosiile sunt verzi. Numai ca, unele dintre ele raman verzi si atunci cand se coc.

Din aceasta cauza este nevoie de un pic de atentie pentru a determina momentul in care rosia trebuie recoltata. Un indiciu ar fi faptul ca dispare acel verde crud, caracteristic gogonelelor. Apoi devine si un pic mai moale.

Cu toata aceasta dificultate in privinta recoltarii, rosiile verzi merita cultivate pentru ca au un gust si o aroma cu totul deosebite.

Ca sa fie un pic de orientare, voi pune in dreptul fiecarui soi culoarea sa. Daca nu voi gasi intre timp o alta solutie.

OBSERVATIE

Lista de mai jos cuprinde soiuri de rosii pe care eu le-am cultivat in gradina mea de-a lungul timpului si asupra carora imi pot exprima o parere. Dati CLICK pe numele oricarui soi din lista si veti afla aceasta parere. Faptul ca le-am cultivat candva nu inseamna ca pe moment am si seminte disponibile.

Daca va intereseaza lista cu seminte de rosii de dat, va rog sa mergeti la pagina seminte de rosii disponibile

2 Raspunsuri la Soiuri de rosii de alte culori

  1. Mirelun says:

    Am repicat soiurile Green Sausages si Evergreen, am cate 3 plantute din fiecare. Revin cu informatii despre aceste soiuri.

    • Valerian says:

      Despre Evergreen am auzit ca ar fi una din cele mai gustoase rosii verzi. Green Sausages are o forma interesanta de ardei. Unii o folosesc la salsa pentru ca nu are seminte multe. Este o pitica buna producatoare. Am si eu cateva exemplare (max 2-3) in rasadnita de la tara. O sa fac o pagina despre ele cat de curand. Seminte de Evergreen n-am

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.