Legs Diamond

Legs Diamond sau Diamond legs, o gasiti sub ambele denumiri, prima fiind cea mai des intalnita.

O rosie (tomata) americana aparuta in urma unor incrucisari la care a participat si o varietate Brandywine. De la ea se zice ca a mostenit gabaritul si gustul. A mai fost ‘implicata’ Tigerella de la care s-a ales cu dungile zebrate. A mai fost si Old German.
seminte de rosii
Legs diamond este o varietate de tomate cu crestere nedeterminata si coacere in plin sezon. Ajunse la maturitate fructele sunt gen beefsteack, putin turtite si cu usoare incretituri in partea superioara. Culoarea, superba. Unii zic ca ar fi roza cu dungi galbene si portocalii. Eu as defini-o ca o portocalie cu dungi galbene si rosii. Dar ca sa cadem de acord, hai sa zicem ca este multicolora. Miezul este dens, suculent, cu un numar decent de seminte. Eu o vad in primul rand in salate si platouri, dar nu exclud un suc cu gust excelent. Apropo de gust, este bine echilibrat intre dulce si acid, chiar parfumat. Se spune ca aduce a gust de Brandywine. Nu exclud, dar nici nu confirm, nefiind expert in Brandywine.
seminte de rosii
Tufa creste inalta, are frunze asemanatoare cartofului. Productivitate excelenta, asa ca pregatiti araci buni pentru sustinere. Rezistenta normala la agresiunea mediului.

O tomata harnica. Fruct cu gust bun si placut la vedere. Cateva argumente in favoarea Legs Diamond

Comments are closed.