Afternoon Delight

Afternoon Delight este o tomata aparuta relativ recent, in 2007. Venirea ei pe lume s-a datorat unui accident. In gradina “Wild Boar Farms” condusa de Brad Gates, Big Rainbow a primit o vizita intempestiva din partea unei ‘albastre’ ramasa inca neidentificata. Odata faptul consumat, nimic nu a mai putut sta in cale noii varietati care a fost acceptata de colectiv si botezata Afternoon Delight.
seminte de rosii
Afternoon Delight eate o tomata cu crestere nedeterminata si maturitate (coacere, adica) in plin sezon. Ajuns la maturitate, fructul este gen beefsteak, adica un piculet turtit si iarasi un piculet incretit in partea superioara. Despre culoare putem spune ca este o combinatie de rosu cu galben, in care rosul capata accente indigo din pricina continitului bogat de Anyhocyanina. Fructul este de gabarit maricel, atingand frecvent 200-300g. Miezul este bine format, dens si carnos, la fel, galben cu insertii rosiatice de anthocyanina. Gustul este specific grupei Antho, adica gen fructe de padure, si este considerata a fi una din bicolorele cele mai gustoase. Gustul bun o recomanda ca fiind potrivita pentru consum in stare proaspata, in special sub forma de platouri/salate.
seminte de rosii
Productivitate foarte buna. Se pastreaza timp indelungat in vrej chiar daca a atins maturitatea. Raspunde bine la climat calduros.

Tufa este inalta (1,60m+), viguroasa, necesita sprijin. Rezistenta obisnuita la boli si riscul specific de clima.

Comments are closed.