Lithium Sunset

Este vorba despre o tomata de data destul recenta, ‘autorul’ ei fiind Fred Hempel proprietarul fermai Bahia Nicchia din SUA. Nici nu mai stiu cum au ajuns semintele la mine, parca imi aduc aminte ca le-am primit cu doi ani in urma, din Germania cred, si am fost insistent rugat sa nu le pun in circulatie in anul imediat urmator. Prin urmare, pentru anul acesta am dezlegare.
seminte de rosii
Lithium Sunset este o tomata cu crestere nedeterminata si maturitate in plin sezon (medie). La maturitate fructul este de un galben stralucitor brazdat de dungi rosii-portocalii. Forma este turtita si neregulata, de regula cu umeri increttiti, dar nu neaparat. Greutatea variaza intre 180 si 300 de grame. La mine in gradina maximul a fost un pic peste 200gr. Miezul este galben-portocaliu, brazdat de vinisoare rosii, este foarte consistent in substanta. Gustul este unul bun inspre dulceag. Productivitate medie. Cred ca este foarte apreciata la antreuri si sandwich-uri datorita feliilor deosebite care se pot obtine.
seminte de rosii
Tufa este viguroasa si creste cam la 1,4 – 1,5m inaltime. Frunza normala. Necesita sprijin.

O tomata spectaculoasa. Deja exista multe incrucisari care o au la baza si rezultatele care se obtin sunt foarte interesante si au nume foarte incitante cum ar fi Eclipsa de luna si altele.

Comments are closed.