Soiuri de rosii de culoare inchisa (neagra, maro, purpurie, etc)

In aceasta pagina veti gasi soiuri de rosii al caror fruct este de culoare inchisa, spre negru-mahon sau maro intens. Vor fi si tomate de culoare purpurie sau violete. Toate aceste a sunt numite generic ‘rosii negre’.

Asa cum am precizat si in alte sectiuni, nu am tinut cont de alte caracteristici, cum forma lor, timpul de maturitate, tipul de crestere si alte particularitati. Singurul criteriu a fost culoarea fructului. Mentionez insa, ca in paginile dedicate descrierii soiurilor, veti gasi in coltul dreapta-sus un tabel cu toate informatiile relevante.

OBSERVATIE

Lista de mai jos cuprinde soiuri de rosii pe care eu le-am cultivat in gradina mea de-a lungul timpului si asupra carora imi pot exprima o parere. Dati CLICK pe numele oricarui soi din lista si veti afla aceasta parere. Faptul ca le-am cultivat candva nu inseamna ca pe moment am si seminte disponibile.

Daca va intereseaza lista cu seminte de rosii de dat, va rog sa mergeti la pagina seminte de rosii disponibile

1 Raspuns la Soiuri de rosii de culoare inchisa (neagra, maro, purpurie, etc)

  1. Mihai says:

    Buna ziua

    Anul acesta am plantat Black Krim si Black cherry.
    Black cherry au fost putin mai mari decit ma asteptam: diametrul unei rosii fiind de 3-4 cm, un gust dulce, aroma slabuta, productie impresionanta.
    Black Krim a fost o incintare, parca maninci rosii traditionale romanesti, dulci, aromate, usor acidulate. Singura problema a lor este coaja foarte fina care crapa la transport. Pentru gradina de linga casa si consum curent in stare proaspata sint perfecte.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.