Sgt Pepper

Cand aud despre aceasta rosie, cei mai trecuti prin viata isi amintesc cu siguranta de Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, celebrul album al formatiei Beatles, una din lucrarile cele mai interesante si surprinzatoare in domeniul muzicii rock&roll, o realizare de avangarda a acelei vremi privind conceptul, sunetul, muzica si tehnologia de studio.

Rosia Sgt Pepper este deasemenea o realizare de avangarda. Este membra a familiei Antho, obtinuta din incrucisarea “OSU P20” (tata) cu German Red Strawberry”(mama). Planta produce fructe cu forma apropiata de inima care sunt ce culoare negru-indigo in partea superioara si rosu inchis in partea de jos. Cantitatea de antocyanina variaza in functie de intensitatea solara si durata de expunere.
seminte de rosii
Sgt Pepper este o rosie cu crestere nedeterminata si maturitate de sezon (medie, adica). Fructele au in general forma de inima, colorate in sensul descris mai sus, iar gabaritul este mediu. La mine in gradina am obtinut maximul 270gr. In unele locuri este descrisa ca fiind de 100-130g. Exista insa unaniumitate in a declara ca are o productie record si un gust deosebit de parfumat datorita excesului de anthocyanina. Miezul este dens si ferm, de culoare rosie.

Este buna pentru consum in stare proaspata. Se feliaza frumos si arata bine in platouri. Miezul dens face ca sa se usuce usor si bine, dar da si sucuri si bulioane pe masura. Atrage privirile pe tarabele negustorilor. Deci, ce nu poti face cu Sgt Pepper?
seminte de rosii
Tufa nu este asa de bogata in ramuri si frunze. Creste insa inalta cam de 1,80m si, coroborand cu productivitatea ridicata, este nevoie de arac bun pentru sprijin. Frunza este normala. Rezistenta la boli este buna.

Una peste alta, o rosie deosebita, care trebuie neaparat sa-si aiba locul ei in gradina. Motivele au fost enumerate mai sus si cred ca mai pot fi adaugate destule

Comments are closed.