Antho Violettrot dwarf

Fiecare gradinar poate avea ciudateniile lui. Eu, de exemplu, am o retinere inexplicabila fata de rosiile gen cherry. Poate ca din pricina faptului ca m-am obisnuit de mic copil cu rosia romaneasca mare si dodoloata. Dar soiul acesta, Antho Violletrot, am dorit intens sa-l cultiv, am facut eforturi mari sa procur cateva seminte de rosii. In final, m-am bucurat de alegerea facuta. Sunt niste ciresele foarte productive, foarte gustoase, foarte frumoase la vedere. Fac parte si din grupa purtatoarelor de Anthocyanina, un antioxidant foarte benefic corpului uman.
seminte de rosii
Veti gasi cu greu informatii despre acest soi. Este de origine germana, obtinut prin incrucisare. Se pare ca inca se mai lucreaza la stabilitatea lui. Este cu crestere determinata si coacere in plin sezon. Fructele sunt grupate aidoma unor ciorchini. Culoarea lor variaza succesiv de la indigo inchis pana la un portocaliu sangeriu in faza de deplina maturitate. Foarte gustoase, cu aroma intensa de anthocyanina. Fructele sunt mici si rotunde, dar productivitatea deosebita face ca sa ai mereu ceva de cules si pus pe masa.

ATENTIE: Nu le copiliti, pentru ca veti pierde din recolta. Eventual eliminati frunzele de jos care pot fi atacate de mana.
seminte de rosii
Tufa bogata, nu prea inalta (dwarf), dar recomand un sprijin, frunza normala, rezistenta obisnuita.

Asta este cam tot ce pot sa va spun fiind la prima experienta. Dar dace este sa dam crezare cercetarilor care spun ca una-doua portii pe zi ajuta la hipertensiune, diabet, Alzheimer, vedere merita sa incercati

Comments are closed.