Ananas RL

Sunt doua varietati de Ananas sau Pineapple, diferentiate in functie de frunza: una cu frunza normala, una cu frunza cartof. Cea pe care o am eu este din prima categorie si se numeste corect Ananas RL (adica regular leaf – frunza normala)

Ananasul (ca rosie) a aparut prin 1950 si de atunci s-a tot diversificat in urma diverselor incrucisari. Numai in ultimii ani, belgienii au pus pe taraba variantele albastra si neagra.
seminte de rosii
Ananas RL este o varietate cu crestere nedeterminata si maturitate tarzie, spre sfarsit de vara. Fructul este considerat bicolor, un galben auriu brazdat de nuante roz. Uneori culorile sunt zebrate, alteori sunt patate. Pe masura ce se fructul se coace, culoarea roz devine dominanta. Are forme variate, dar cel mai des sunt cunoscute ca niste beefsteakuri turtite si lobate. Ca marime se incareaza in ‘grupa mare’, fructul putand atinge greutati in jurul a 1kg. Pulpa densa, bine conturata si cu putine seminte este si ea bicolora, etaland aceleasi nuante. Gustul este fabulos, de o dulceata discreta.

Despre gustul Ananas RL se spune ca variaza foarte mult in functie de vreme si de stadiul de coacere. Adica, de pe acelasi fir poti avea fructe cu gusturi diferite. Deasemenea este un soi potrivit pentru ariile mai temperate fiind susceptibil la crapare in zonele calduroase si uscate.
seminte de rosii
Pentru a putea aprecia Ananas RL asa cum se cuvine, trebuie cules intr-o perioada optima, atunci cand nuantele de galben si roz sunt in echilibru pe coaja fructului. Cand rozul devine dominant, inseamna ca s-a copt prea mult si devine usor perisabil.

Tufa dezvoltata este viguroasa, dar nu depaseste inaltimea de 1,4-1,5m. Frunza este normala. Productivitatea este peste medie. Rezistenta la boli si agresiunea mediului este normala.

Ananas RL este excelenta in sucuri, platouri si salate. Cine apreciaza un gust de rosie un pic exotic, dar cu parfum discret, ar trebui sa aiba acest soi mereu aproape.

Comments are closed.