Midnight in Moskow

O rosie despre care cred ca s-ar putea povesti multe. Numele ei este englezesc si inseamna ‘Miez de noapte in Moscova’. Sunt pareri ca de fapt ar fi vorba despre o varietate ruseasca cunoscuta sub numele ‘Moskovskie Nochi’, avand cam aceiasi traducere in romana, si care ar fi fost adusa peste ocean de catre un emigrant rus. Sau poate ca, emit si eu o parere, un american a primit semintele in urma unui schimb, iar partenerul rus a fost amabil si i-a tradus in engleza numele rusesc. Acuma este greu sa gasim o explicatie, dar nu e greu sa ne dam cu parerea. Oricum, americanii sustin ca este de-a lor. Cum-necum, insa, vorbim despre o rosie alei carei calitati sunt demne de subliniat.
seminte de rosii
Midnight in Moskow este o varietate de tomate cu crestere nedeterminata si coacere medie, in plin sezon. Fructele sunt usor turtite si un pic incretite in zona umerilor. Unii spun ca apar uneori si fructe in forma de inima, dar eu n-am avut. Culoarea o putem include in categoria negru-purpuriu, de fapt un rosu mai intunecat. In zona umerilor incretiti este prezenta si culoarea verde inchis. Miezul este dens si bine format, semintele frumos ordonate in loculele lor sunt inconjurate de un gel verzui. Gustul este deosebit, un amestec de acid cu dulce, tipic rosiilor negre. Gabaritul l-as defini ca fiind spre mediu, intre 200-350g.
seminte de rosii
Productivitatea este foarte buna. Tufa este inalta si viguroasa. Este nevoie de sprijin. Se mentioneaza ca este potrivita pentru zonele cu un climat mai racoros sau unde verile sunt mai scurte. Nu am observat ca ar avea slabiciuni fata de anumite boli sau agresiuni ale mediului.

O rosie buna pentru consum zilnic sub forma proaspata sau gatita. Productivitatea ridicata o recomanda ca o optiune serioasa.

Comments are closed.