Indigo Apple

Dupa nume este Măr Indigo, dar in realitate este o cherry, cel putin din punct de vedere a dimensiunii. A aparut cu putin timp in urma ca rezultat al unei incrucisdari intre Indigo Rose si o cherry rosie. Foarte greu am gasit seminte din acest soi. Nu stiu de ce, poate pentru ca sunt de data mai recenta si cine le are, le are si nu le da, iar cine nu le are, nu le are si le cauta.

Indigo apple este un soi cu crestere nedeterminata si maturitate medie, adica in plin sezon. Fructele sunt de forma rotunda, globulara. Sunt de marime mica, greutatea lor fiind in jurul a 50-70gr. Culoarea este sigur indigo, dar… Fructele imature (crude, adica) sunt de culoare neagra. Pe masura ce soarele le ajuta se se coaca, fructele se imbogatesc in anthocianina si capata culoarea purpurie, mai inchisa in jurul umerilor si mai deschisa in partea de jos. Miezul este de culoare rosiatica, foarte dens si suculent. Gustul este specific tomatelor din categoria ‘antho’, adica parfumat si atragator. Foarte potrivite pentru salate si consum in stare proaspata.
seminte de rosii
Foarte prolifice. Asa cum ne-au obisnuit soiurile cherry, Indigo Apple produce o multime de fructe. Multe recenzii mentioneaza ca Indigo Apple produce pana toamna tarziu, chiar daca e mai racoare, iar partea buna este ca gustul aromat si dulce se pastreaza. Frunza normala. Inaltime apropiata de 2m. Trebuie sprijinite de un arac. Buna rezistenta la timpul calduros (asta am vazut), suporta si perioade de toamna racoroasa fara bruma (asta am citit). Nu prea am remarcat fructe crapate. Nici la ciuperci sau alte boli nu s-au dovedit a fi sensibile. Eu le-am tratat la rand cu celelalte si s-au descurcat onorabil.

Concluzia mea este ca Indigo Apple este o tomata care merita atentie, mai ales daca esti atras de rosiile cherry. Eu nu ma includ in aceasta categorie, dar totusi recunosc cu mana pe inima ca mie imi place. Faptul ca sunt mici face sa elimine anumite operatii de pregatire pentru gatit. Adica, daca te grabesti, pe acestea nu mai stai sa le feliezi, le iei cu pumnul si le asezi in farfurie (platou). Si nu vei primi niciun fel de repros.

Comments are closed.