Alice’s Dream

Semintele le-am primit anul trecut de la Eden. Nu stiu cine este Alice si nici n-am de gand sa descopar. Poate ca imi va spune candva fara sa intreb.

Eden m-a spus ca voi iubi mult roia aceasta. Soi a avut mare dreptate. E ceva deosebit, este o lucrare de care te minunezi ca ia nastere sub ochi tai si ca exista.
seminte de rosii
Istoria este scurta. Eden a descoperit-o in gradina sa ca rezultat al unei polenizari accidentale. In zona era si soiul Blue Gold, asa ca presupunerea este ca un bondar neastamparat a pus in legatura cele doua plante

Alice’s Dream este o tomata cu crestere nedeterminata si maturitate de sezon (medie). Fructele sunt gen beefsteak, mai turtite, de marime maricica. Culoarea este superba, o implinire de albastru, indigo, rosu, galben si portocaliu cum rar se poate vedea. Culorile se schimba si se deschid pe masura ce fructul se coace. Asa ca, daca vreti sa impresionati cu un platou deosebit, stati cu ochii pe ele ca sa prindeti momentul optim pentru recoltare. Daca l-ati pierdut, nu disperati, gustul lor va va salva negresit. De ieri de la pranz si pana seara le-au gustat vreo 10 de insi. UNANIMITATE! E CEA MAI CEA!
seminte de rosii
Si nu uitati: traiasca branza buna si alba pusa alaturi. Si mai puteti pune un ardei iute, o tarie, si ce va permite doctorul. Nu folositi busuioace si a alte aromatice, nu este cazul. Feliati subtire. Stropiti fin cu ulei. Niste sare merge, niste piper la fel. Si cred ca si 2-3 seminte de cimbru dau o alta aroma fiecarei bucati. Ieri n-am pus, dar astazi nu-mi scapa.

In rest ce sa va mai spun. Tufa bogata, 1,5m, frunza obisnuita, productivitate foarte buna, trebuie arac sa o sustina, se descurca bine cu bolile din jur.

Nu stiu cum poate fi sucul, pasta, bulionul, dar consumate proaspete Alice’s Dream sunt visul oricarei papile gustative.

Comments are closed.