Konigin Der Nacht – Queen of the Night

Konigin Der Nacht – Queen of the Night, adica Regina Noptii, este o ‘rosie’ din categoria ‘albastra’. Nu se stiu prea multe lucruri despre originea ei. Cel mai mult scriu despre ea site-urile germane, iar celelalte, cu cateva exceptii, prefera sa taca. Konigin Der Nacht a aparut in spatiul german, acesta este un lucru cert, dar deocamdata nu se stie cum si. mai ales, se stiu partile care au participat la aparitia acestei regine.
seminte de rosii
Konigin Der Nacht este un soi de rosie cu crestere nedeterminata si coacere (maturizare) in sezon. Cand ajunge la maturitate, fructul are o forma globulara, rotunda si o multitudine de culori:galben, portocaliu, rosu, indigo, negru purpuriu. Culorile sunt separate pe linia ecuatoriala. Umerii sunt de culoare indigo, cu atat mai inchisa (spre negru) cu cat fructele au stat mai mult in soare. Sub ecuator se disting culori de la galben la portocaliu si rosu. La mine in gradina este soare mult, poate ca de asta au iesit mai inchise. In orice caz, arata frumos, gatita ca o regina. Miezul este rosu, dens si carnos, Semintele bine asezate in locule.

Gustul … Ei bine, sa nu credeti ca rosiile aste sunt regine diar pentru ca se imbraca frumos. Au si un gust deosebit, cu parfum de lamaie si usoara dulceata de fructe de padure. Nu glumesc si nici nu blufez scriind acestea. Daca veti avea ocazia sa le gustati, va veti convinge. Probabil concentratia mai mare de Anthocyanina duce la acest gust deosebit.
seminte de rosii
Planta creste cam la 1,40 – 1,50cm, destul de compacta cu frunza normala. Productivitatea este buna, peste normal.

Necesita sprijin (arac). La mine fructele au ajuns la maxim 90gr, dar in multe locuri se mentioneaza 80 – 120gr. A dovedit o buna rezistenta la agresiunea mediului primind doar tratament normal de preventie.

Nu stiu daca afirmatiile privind beneficiile Anthocyaninei sunt confirmate de testele de laborator. Dar, gustul si culoarea fac placerea unui platou, mai ales daca este pusa alaturi si o branza buna. Asa cum stie toata lumea, culoarea alba se asorteaza cu oricare celelalte.

Comments are closed.