Moruno Dalvit

O tomata din zona Anzilor, deci din America de Sud. La mine a ajuns via Argentina, dar am inteles ca nu este specifica numai acestei tari, ci este cultivata chiar si in America Centrala.
seminte de rosii
Moruno Dalvit este cu crestere semideterminata si maturitate medie, in sezon. Fructul este de culoare inchisa, prupurie si forma turtita. Ca marime se incadreaza in categoria ‘medie’

Pulpa (miezul) este la fel de inchisa la culoare, este foarte densa si consistenta. Seminte in cantitate normala. Un gust bun, usor dulceag specific tomatelor de culoare. Se spune despre aceste tomate ca sunt foarte bogate in Vitamina C, aidoma patrunjelului.
semiknte de rosii
Tufa nu creste inalta, ajunge cam pe la 1,2m, dar trebuie sustinuta pentru ca este productiva si duce greutate. Nu trebuie copilita prea dur, se elimina doar cele cateva frunze care ating pamantul. Sensibila la mana daca este udata regulat prin stropire cu aspersor sau daca se uda toata planta prin alta metoda. Daca apa se induce pe suprafata solului, atunci nu exista probleme deosebite. Productivitate foarte ridicata.

Comments are closed.