Black and Brown Boar

Despre aceasta topmata neagra se spune ca ar fi ruda cu soiul Green Zebra. Brad Gates, primul care a semnalat-o, a localizat-o cu vreo 10-12 ani in urma la ferma sa Wild Boar Farms din Vacaville, California, stand cuminte in zona in care cresteau binecunoscutele zebrate. Mai mult chiar, desoperitorul ei o numeste o ‘varianta neagra a Green Zebra’.
seminte de rosii
Black and Brown Boar este un soi de tomata cu crestere nedeterminata si coacere de sezon.

Ajunse la maturitate, fructele sunt rotunde, globulare, de culoare inchisa neagra-maronie si usoare dungi vericate de culoare verde. Greutatea medie 80-120g. Miezul este bine conturat, iar semintele sunt inconjurate de un gel verzui. Gustul este fin si delicat, cu o usoara tenta de acru.

Tufa creste inalta si viguroasa. Este foarte productiva, functionand ca o adevarata pompa de rosii negre. Frunza normala.

Rezistenta la boli un obisnuita, poate chiar un pic peste medie. In gradina mea s-a numarat printre cele mai putin seminte de rosiiafectate plante. Poate si pentru faptul ca erau asezate langa stratul cu verdeturi si au fost mai ‘aerisite’.

In orice caz, cine le are in gradina, are ce pune pe masa.

1 Raspuns la Black and Brown Boar

  1. Pingback: E buna si cate o pauza | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.