Unt de Bucovina

O purpurie de la amicul Adrian Petru. Domnia sa o are de la matusa Oltea din Bucovina in gradina careia aceasta rosie (purpurie) se lafaieste de peste 20 de ani. Un heirloom deci, o rosie de familie si nu numai atat.
seminte de rosii
Bucovina este un soi cu crestere nedeterminata si coacere medie, in sezon. Pructul este de culoare rosie-purpurie, are o forma globulara usor turtita, cu fata neteda. Ca gabarit se incadreaza in categoria rosiilo de marime mijlocie.

Coaja este subtire. Miezul bine conturat este de culoare rosie, zemos, consistent si cu seminte intr-o cantitate normala. Are un aspect untos, cel putin asa mi se pare mie cand tai aceasta rosie in felii. Un gust foarte bun, bine balansat, fara tendinte de dulce sau acru. O rosie adevarata, buna pentru consum zilnic, dar si pentru prelucrari in gospodarie.
seminte de rosii
Tufa este bine dezvoltata, puternica, peste 1,5m. Necesita sprijin. Frunza normala. Rezistenta la boli si la agresiunile mediului

Productivitatea soiului depaseste media, insusite care, alaturi de gustul plin de savoare, face din acest soi o alegere buna.

Comments are closed.