Chinese Purple

O rosie care m-a surprins in mod placut anul acesta. Este originara din China, dar foarte comuna in gradinile Siberiei. Se vede bine treaba ca lucrurile bune sunt apreciate in toata lumea.
seminte de rosii
Chinese Purple are crestere nedeterminata si maturitate mijlocie, adica se coace intr-un interval de 65-80 de zile de la plantarea rasadului.

De genul beefsteak, prezinta la maturitate un fruct usor turtit, de marime mare, in jur de 300 de grame, dar sunt mentionate si exemplare ajungand sa cantareasca 1 kilogram. Fructul este de culoare roz-purpurie (spre un violet mai deschis) cu usoare incretituri. Miezul are o culoare rosie vie, este suculent si are o cantitate medie de seminte. Gustul este bun, asemanator soiurilor gen inima de bou. Cel mai bine se preteaza sa fie folosite pentru consum proaspat, in special pentru salate, dar si pentru gatitul de zi cu zi. Productivitatea este peste medie, ceea ce o face interesanta pentru cultivatori
seminte de rosii
Tufa dezvoltata de Chinese Purple este una viguroasa, putand atinge o in altime chiar de 2m. Frunza este de tip cartof.

2 Raspunsuri la Chinese Purple

  1. Pingback: Gradina nu a intrat in recesiune | Rosii din Gradina

  2. Pingback: Recoltat de seminte | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.