Black Beauty

Este vorba in cele ce urmeaza despre o tomata de culoare neagra, declarata, pana la aceasta data, cea mai neagra tomata din lume. Nu stiu daca exista ceva mai negru decat negru, dar vom trai si vom vedea ce alte soiuri intunecate vor mai aparea. Altii spun despre ea ca este atat de albastra incat pare neagra cu desavarsire.
seminte de rosii
Black Beauty are o crestere nedeterminata si o maturitate de sezon. Fructul este de culoare foarte intunecata (o fi negru, o fi albastru, fiecare cum il vede), rotund, usor turtit, de marime mica spre medie (undeva in jurul a 100g). Miezul rosuu inchis, este bine conturat, ferm si nu prea semintos. Mie gustul mi-a placut, usor, dar foarte usor, dulceag. Unii afirma ca este cea mai gustoasa, dar hai sa mai acordam o sansa si altora. Important este faptul ca studiile au relevat faptul ca aceste rosii contin o substanta (anthocianina) care este un puternic antioxidant prezent de regula in afine si mure. Iata ca Black Beauty este si un medicament. Cine este interesat are acum ocazia sa se convinga de binefacerile consumului de tomate.
seminte de rosii
Tufa nu creste prea inalta, se duce cam la 1,2-1,4m. E nevoie totusi de sustinere. Frunza normala, Productivitate buna. Rezistenta in limitele decente. Usor de cultivat, foarte solida si ferma inca din stadiul de rasad.

Comments are closed.