Dana’s Dusky Rose

Aceasta tomata este legata de numele lui Dana Gilmore, un mare pasionat al culturii de rosii. Este considerat o autoritate in materie si toata lumea l-a crezut cand a spus ca Dana’s German Johnson – Benton Strain este rosia cu cel mai bun gust din lume. Daca m-ar intreba cineva, eu as fi de cu totul alta parere, dar nu eu sunt acela in fata caruia mai toti isi tin capetele plecate.
seminte de rosii
Dar sa revenim la rosia noastra. Dana’s Dusky Rose este un soi cu crestere nedeterminata si maturitate medie, in plin sezon. In medie, de la plantarea rasadului aceasta tomata are nevoie de 80 de zile pentru a oferi primul fruct copt.

Fructul este ce culoare inchisa, un negru virat spre purpuriu cu umeri verzi. Forma este turtita, rotunda privita de sus. Miezul este bine format, ferm, cu cavitati bine conturate in care se vede un gel usor verzui. Gustul este bun, balansat intre dulce si acid. Dana este de parere ca aceasta tomata are cel mai bun gust dintre soiurile negre. Sa-l credem? In fond “de gutibus” … Ca marime, fructul Dana’s Dusky Rose se incadreaza in categoria medie, fiind comparat adesea cu o minge de golf. Dar, asa cum tonul face muzica, la aceasta tomata gustul face totul.
seminte de rosii
Tufa creste cam la 1,5m, este viguroasa si are frunze obisnuite. Dana’s Dusky Rose nu cere o ingrijire speciala si nici nu a dovedit sensibilitati deosebite

O rosie buna pentru cei care adora un sandwich cu o branza buna, o felie de rosie pudrata fin cu putina sare pe deasupra si cu o felie de ardei iute pe dedesubt.

Comments are closed.