Primele seminte de rosii pe 2013

Gradina mea lucreaza. Fetele mele sunt ascultatoare si-si vad cuminti de treaba E rau ca am inceput sa simt lipsa apei in fantani, dar sistemul cu peturile de plastic ofera o solutie ceva mai economicoasa. Deocamdata ma descurc, desi din cand in cand trebuie sa mai apelez si la reteaua comunala, chiar daca premarele a zis ca cei prinsi vor fi aspru pedepsiti. Meteorologii promit ca vor mai fi doar doua-trei zile de canicula, dupa care vom intra in normalul lunii august. Cica de StaMarie s-ar putea sa fie si ceva ploaie. Acuma de, ploaie a fost si ieri si alaltaieri, cam 2-3 minute de fiecare data. Mare folos nu s-a tras, dar a plouat si s-a indeplinit previziunea meteorologica.

Cum era si normal, intai s-au copt rosiile timpurii, in majoritate determinate. M-am straduit si am oprit seminte pentru anul viitor. Lista e mai jos. Pentru cateva am reusit sa fac si pagini de descriere. Incet-incet voi face pentru toate, sanatate sa fie.

Pana acum acum am doua surprize placute. Prima ar fi Northern Lights, o portocalie foarte finuta, cu seminte putine si care promite sa produca pana cade zapada. A doua ar fi tot o portocalie pe care un cunoscut al meu a cumparat-o cu ani in urma din Sibiu de la o doamna care spunea ca o are de multi ani in gradina. Doamna isi facea singura rasaduri din seminte, avea taraba plina cu multe lucruri interesante si se vedea ca e priceputa. Am primit si eu niste seminte acu’ doi ani. Anul trecut am cam zbarcit-o din cauza secetei mari, insa anul acesta am fost mai atent si mi-a intors grija si efortul.

Seminte de rosii

Surpriza de la Sibiu


Al-Kuffa
Aurora de Tiganesti
Bloody Butcher
Buzau 50
De Tiganesti
Extreme North
Grot
Königin der Frühen
Latah
Mano
Matina
Northern Lights
Outdoor Girl
Stupice
Timpurie de Moldova (Moldavskiy Ranniy)
Timpurie de Tiganesti
Timpurie de Ural (Uralskiy Ranniy)

Unibac (Unirea)
Yellow Taxi

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.