Grot – o rosie timpurie profitabila

Grot sau G-Rot este o rosie originara din Rusia, cu o maturitate timpurie si o crestere determinata. Acest soi este apreciat in primul rand pentru precocitatea sa, fiind acceptat faptul ca fructele se coc in 90-100 de zile de cand respectivele seminte de rosii germineaza. seminte de rosii timpurii

La maturitate fructul este neted, de culoare rosie, de forma rotunda si marime mica, apreciata la 80-100g, cu o pulpa consistenta. Cantitatea de seminte este normala, iar gustul bun. Fructul este recomandat atat pentru consum in stare proaspata cat si pentru prelucrari casnice sau industriale.

Tufa dezvoltata este viguroasa desi rereori atinge inaltimea de 1m. Frunza este normala, lucioasa, de un verde deschis. Inflorescenta este simpla, compacta si apare dupa primele 6-7 frunze. Sunt rezistente la putregai. Productivitatea este buna, apreciata la 15-22 t/ha. Suporta bine un climat mai racoros. Aceste rosii timpurii sunt potrivite pentru culturi in spatii inchise sau deschise. Nu necesta lucrari speciale. Fara a avea o sensibilitate determinata la mana, rosiile Grot au nevoie de stropiri regulate cu zeama bordeleza pentru a produce bine.

Grot este in primul rand apreciata pentru ca este o rosie timpurie. Apoi, un alt avantaj decurge din faptul ca fructele lor sunt rezistente la transport, manevrare si depozitare. Pot fi chiar transportate pe distante mai lungi. Deasemenea pot fi depozitate pe un termen mai lung fara a pierde din calitati
Seminte de rosii timpurii
Daca la cele de mai sus adaugam si faptul ca nu cere conditii speciale de ingrijire, putem zice ca soiul de rosii timpurii Grot este alegerea perfecta pentru a iesi pe piata atunci cand trufandalele au un pret bun.

1 Raspuns la Grot – o rosie timpurie profitabila

  1. Pingback: Primele seminte de rosii pe 2013 | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.