Yellow Taxi – o rosie rapida

Yellow Taxi – cu siguranta numele acestei tomate vine de la acea culoare galbena specifica taxiurilor. Si cine i-a zis asa, a avut mare dreptate

Yellow taxi este o rosie croita special pentru zonele cu sezon scurt sau pentru cei care iubesc rosiile galbene si vor sa le obtina foarte repede. Cert este ca Yellow taxi este ‘cea mai rapida’ rosie de culoare galbena, capabila sa-si ofere fructul dupa 65-70 zile de la transplantare.

Avem deci de a face cu o rosie cu o maturitate timpurie. Are o crestere determinata.seminte de rosii

Asa cum spuneam, fructul este de culoare galbena stralucitoare, de forma rotunda, mica, de marimea unei mingi de tenis, cantarind in medie intre 80 – 130 gr. Fara a fi deosebit, gustul este bun, usor dulceag, fara aciditate, adaugand un echilibru perfect in salate. Are o densitate normala de seminte si miez suficient, ceea ce o face potrivita pentru salate si/sau sandwich-uri

Dezvolta o tufa inalta de 60 – 70 cm. Fiind cu crestere determinata, tufa se dezvolta si pe orizontala intr-un patrat cu latura de 60cm. Din aceasta cauza as recomanda o plantare la 80cm distanta. Desi este tipica pentru un sezon mai scurt si mai rece, Yellow Taxi face fata si unor calduri mai mari.

Deoarece am cultivat-o doar anul acesta, toleranta la boli nu a putut fi determinata, dar tufa viguroasa sugereaza o planta sanatoasa. In gradina mea a performat bine si s-a multumit doar sa fie tratata cu zeama bordeleza din doua in doua saptamani.

Una peste alta, merita atentie seminte de rosii

2 Raspunsuri la Yellow Taxi – o rosie rapida

  1. Pingback: Primele seminte de rosii pe 2013 | Rosii din Gradina

  2. Pingback: Ploaia pe ulita | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.