Outdoor girl – o timpurie nobila

Outdoor girl este o rosie cu staif, Societatea Horticola din Marea Britanie i-a oferit premiul Award of Garden Merit

Desprea ea se spune ca e musai sa faca parte dintr-o cultura in aer liber. De fapt, in traducere numele ei ar insemna ‘fata de afara’ si cu siguranta nu a fost ales intamplator
seminte de rosii nedeterminate
Outdoor girl este deci o rosie cu maturitate timpurie. Are o crestere nedeterminata, adica, desi se porneste devreme, o tine asa in continuare tot sezonul. Infrunta cu mult curaj un climat mai racoror si este pretabila oricarui fel de sol.

La maturitate, fructul este neted, de culoare rosie, de forma rotunda, de marime mica, asemanatoare unei bile de biliard. Miezul este zemos cu un numar normal de seminte. Gustul este foarte bun, ceea ce o face aprciata in salate. Productivitatea este considerata ca fiind peste medie

Tufa dezvoltata este viguroasa, atingand inaltimi de peste 1m. Pentru o buna fructificare, se poate conduce pe un brat sau doua. Frunza este normala, de culoare verde obisnuit. Florile sunt galbene.
seminte de rosii nedeterminate
Nu necesita ingrijiri speciale si este rezistenta fata de bolile obisnuite ale rosiilor. Este originara din Anglia si daca ar fi sa ne luam dupa ei, Outdoor girl este o rosie timpurie pe care “must grow’.

1 Raspuns la Outdoor girl – o timpurie nobila

  1. Pingback: Primele seminte de rosii pe 2013 | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.