Unibac (Unirea)

Unibac(Unirea) este un soi de tomate creat de catre ICDLF Vidra, Romania, in 1985 sub numele de Unirea. Ulterior, in 2011, a fost reomologat sub numele de Unibac. Soiul este recomandat pentru consumul in stare proaspata, cat si pentru procesarea industriala (conserve).

seminte de rosii

Crestere determinata, maturitate timpurie, seminte putine

Unibac(Unirea) este o rosie semi timpurie, cu crestere determinata. Frunza este normala, tufa este de vigurozitate medie si inaltime 70-80cm, foliajul este bogat, capabil sa protejeze fructul.

La maturitate, soiul produce un fruct de culoare rosie caramizie uniforma si forma rotunda, foarte usor turtita, de marime mica, variind intre 70-90grame. Rosiile Unibac(Unirea) au 4-5 loje pentru seminte, prezinta o fermitate buna si sunt rezistente la crapare. Gustul este placut, iar aspectul comercial destul de atractiv.

In privinta caracteristicilor productive trebuie mentionate doua lucruri. Daca se aplica o tehnologie potrivita, productivitatea poate atinge 100-110 tone/ha.

In ceea ce priveste calitatea rosiilor produse, se estimeaza ca peste 65% din productie este cuprinsa la calitatea I si extra. Soiul de rosii Unirea are seminte putine

Unibac Unirea crestere determinata maturitate semi timpurie

5 Raspunsuri la Unibac (Unirea)

 1. Pingback: Primele seminte de rosii pe 2013 | Rosii din Gradina

 2. Robert says:

  Sunt entuziasmat sa descopar informatii bine scrise si foarte consistente aici la Dvs. pe blog. Voi urmari cu mare placere tot ce apare nou si voi da mai departe la persoanele care doresc sa-si cultive necesarul de legume in mod biologic.

  Va respect !

  P.S voi comanda si eu anul acesta din acest soi 😉

 3. Robert says:

  Am primit astazi semintele si le-am pus la locul lor in rasadnite.

  Au venit la fix. Cumparasem substratul si cand sa ma pun pe treaba cu restul de seminte am primit plicul.
  Va multumesc !

  Ma gandesc eu la o idee prin care sa va raplatesc generozitatea si rapiditatea cu care m-ati servit.

  Voi reveni aici cu un comentariu referotor la experienta mea in cultivarea lor 😉

 4. eugen says:

  Buna ziua , as dori sa cumpar seminte de rosii Unirea, va rog frumos daca se poate sa imi spuneti pretul. De asemenea as dori sa stiu daca sunt cele de altadata, am auzit pe cineva ca sa plans de cele vandute de Agrosem Cluj sau Buzau sau cam asa ceva.

  • Valerian says:

   Nu am seminte de Unirea sau Unibac asa cum se numesc ele mai nou. Trebuie sa gasiti in magazinele de profil

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.