Flori de tristete

De vreo 4 zile rosiile din balconul meu au facut flori. Va mai duceti aminte despre amicul meu si timpuriile Anmore Dewdrop

Ei bine, am pus semintele pe 22 Ianuarie si plantele au acum 52 de centimetri. Au crescut mari, poate prea inalte, desi au soare si lumina din belsug. La carte scrie ca la maturitate pot ajunge pana la 2 picioare (cam 60cm). Oricum sunt bine dezvoltate si ca sa nu am surprize le-am pus cate un betisor drept sprijin.

Au aparut si cateva flori. Poate ca daca eram mai atent cu plantutele, aveam rosii coapte de Paste. Desi daca fac o socoteala minimul de 89 de zile ar cadea undeva in jurul datei de 20 Aprilie. Probabil ca va trebui sa astept pana la inceput de Mai.

Daca va ganditi sa le cultivati in container, atunci sa stiti ca intr-unul de 10l s-ar simti cel mai bine. La mine si la amicul meu au crescut in unele mai mici, de 5l, din lipsa de spatiu.

Apropo de amicul meu. Florile aparute mi-au adus aminte de el si mi-ar fi placut sa stam putin de vorba la o cafea, de data aceasta in balconul meu. Din pacate, amicul meu nu mai este. O boala fara leac a ignorat dragostea lui pentru flori.

This entry was posted in Soiuri de rosii and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Raspunsuri la Flori de tristete

  1. Bala says:

    Elisa, nu ne-ai mai aratat rliisoe de pe balcon, din jardiniera. Mie mi s-a facut mila de ale mele si le-am pus in pamant pana la urma.Mai am o intrebare: e posibil ca rosiilor sa nu le placa prea mult soare??? Am niste cherry pe terasa si, desi sunt pline de fructe, nu prea au crescut in inaltime Ghivecele sunt mari, ar trebui sa le ajunga si totusi parca sunt chinuite. Oare au prea mult soare? E posibil asa ceva?

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.