Pasul V – SEMINTE sau PLANTE

Am inceput acest serial prin a va insira o lista cu materiale care va sunt necesare. Veti gasi o gramada de magazine care va vor oferi tot ce va doriti. Acum o sa detaliem putin, pe ici – pe colo.

Prima chestiune care trebuie stabilita este aceasta: eminte de rosii sau plante tinere (rasaduri). De raspunsul acesta depinde cand va apucati de treaba. Daca porniti de la seminte incepeti cam cu 2 luni mai devreme (exact perioada necesara de la semanat pana la maturizarea rasadului). Un sfat, atunci cand va veni timpul cumparati mai multe seminte (rasaduri) decat ati calculat ca va trebuie. Unele seminte sau plante nu se vor dezvolta asa cum veti dori. Mai exista si daunatori, ghinioane, neatentii. Este bine sa ai inlocuitorii la indemana. Daca vreti sa porniti de la seminte, mergeti maine (daca nu ati facut-o deja) si luati cutii sau tavite pentru semanat.
seminte de rosii
Daca va propuneti un solar, ar trebui sa treceti la treaba chiar de maine. Nu este o treaba simpla. Daca sunteti la inceput, poate ca va multumeste o plasa de umbrire. Dar si asta trebuie cumparata din timp, impreuna cu alte lucruri adiacente

Faceti rost de material nutritiv pentru rasaduri, gunoi si pamant fertil pentru gradina. Aveti grija ca gunoiul sa fie bine putrezit. Procurati-va si cateva substante de baza cum ar fi sulfat de cupru, Dithane si un insecticid doua.

Luati, daca n-aveti scule pentru sapat (cazma, sapa, lopata, grebla). Daca intentionati sa ingrijiti o suprafata mai mare luati o motosapa. De tractor nu cred ca se pune problema. Poate ca si manusi ar trebui luate.

Faceti planul cum udati. Poate ca aveti nevoie de un put si pompa. Cumparati furtun si instalatie de picurare, daca o stropitoare si o galeata nu va sunt suficiente. E bine sa aveti si un butoi de plastic de 200l pentru orice eventualitate.

In functie de situatia de la fata locului, posibil sa aveti nevoie de materiale de protectie si imprejmuire.

O sa ma certati ca v-am luat cam din scurt astazi, dar sa stiti ca problema asta am mai discutat-o si cu alta ocazie. Pentru conformitate, ca sa nu avem seminte de galceava cititi aici

This entry was posted in Chestiuni tehnice, Ganduri de sezon and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.