Pregatiti seminte de rosii pentru semanat

Pentru cei care au solarii, este tocmai timpul optim de a semana seminte de rosii, astfel incat in martie rasadurile sa fie numi bune de plantat.

Inainte de plantare, va recomand sa le supuneti unui tratament de calire dupa cum urmeaza: 24 ore la congelator, 24 ore in frigider si 24 de ore la temperatura amianta (din camera). Bine este sa le si hidratati tinandu-le alte 24 de ore in apa la temperatura camerei.
seminte de rosii
Tot acuma este bine sa aduceti mai la caldura pamantul pe care-l veti folosi. Astfel in 2-3 zile el va lua temperatura mediului ambiant si se va comporta prietenos fata de noile seminte de rosii pe care le va primi.

Incepeti sa pregatiti cutiile sau tavitele pentru semanat. Eu folosesc cutii 7x7x8cm. In fiecare pun 4 seminte bine distantate la o adancime de 1cm. Cand au facut doua frunze adevarate, repic rasadaurile cate unul in recipient. Elimin plantele care nu sunt bine dezvoltate si am grije sa le ‘ingrop’ pe cele bune cat mai adanc, pentru a le ajuta sa-si formeze radacini noi si puternice.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.