Noutati la capitolul seminte de rosii

Ieri a fost o zi groaznic de torida. Sau cel putin asa am simtit-o eu. Am ajuns la gradina duminica seara. Era ceva caldura, dar nu chiar asa incat sa nu te lase sa lucrezi. Mai faceai cate ceva, mai stateai la fereala … Incet-incet am reusit sa duc cateva lucrari la capat.

Prima surpriza, neplacuta, a fost ca se intuneca foarte devreme. Cum am eu vederea mai slaba, pe la opt si jumatate aveam dificultati in a distinge bine. La noua, am fost obligat sa dau stingerea. La fel si dimineata. Abia pe la 6 m-am simtit cat de cat in largul meu. Iar pe la noua a inceput sa se reverse din cer tot soarele incins.
seminte de rosii
Rosiile mele, insa, sunt mai tari decat mine. Chiar daca am intarziat cu udarea, le-am gasit in buna stare. Ca observatie generala, anul acesta ori am pus araci mai scurti, ori ele au crescut mai lungi decat de obicei. Se poate si amandoua cazurile.

Dar si asa am pus mana pe multe soiuri noi care ma bucura. Asta a fost partea cu surpriza placuta. Le voi prezenta aici, pe rand, pe masura ce timpul imi permite. Drr va promit ca nu veti rata niciuna.

Prima, in poza cea mai de sus este, Alice’s Dream. Intr-o postare anterioara, ziceam ca probabil va fi cea mai frumoasa. Frumoasa este intr-adevar, dar sa vedem ce mai apare.
seminte de rosii
O alta rosie frumoasa este o multicolora pe nume Allegany Sunset. Are intr-adevar niste culori care amintesc de un apus de soare (sunset). Culoare, marime si gust, iata niste calitati care o fac sa fie printre preferatele mele. Dar mie imi plac toate rosiile pentru ca fiecare are ceva demn de luat in seama.

Va las, deci, cateva poze si promisiunea de a reveni

This entry was posted in Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.