Salata de rosii cu ceapa, branza si busuioc

Vreti sa va spun un secret? Salata de rosii este una din bucuriile vietii mele. Obisnuiam sa amestec in ea legume de tot felul printre care (in afare celor mentionate in titlu) castraveti si ardei) Asta pana cand am descoperit doua lucruri inseparabile: branza de capra si busuiocul.

salata de rosii

Salata de rosii cu busuioc

Aceasta descoperire m-a determinat sa limitez ingredientele vegetale doar la rosii, ceapa (daca se poate rosie), branza de capra si busuioc. Credeti-ma pe cuvant ca alte legume strica gustul si e pacat

Modul de preparare al salatei

Cum facem salata aceasta minunata care amesteca busuiocul printre gusturi? Nu e complicat de loc, e una din acele retete rapide la indemana si priceperea oricui.

Pornim de la rosii

  • Un kilogram de rosii bine coapte ar trebui sa ajunga pentru 4-5 portii.
  • Apoi doua cepe maricele si
  • 200-250gr de branza de capra.
  • Busuioc? Cat va place! La inceput mai putin si cu timpul, cand va veti obisnui, veti pune cat va prieste.
  • Mai trebuie dupa gust ulei, sare, piper si, musai, un ardei iute

Toate le spalam bine si le taiem asa cum ne place: cuburi, cubulete, felii, felioare, etc
1. Primul secret: rosiile si busuiocul sa fie proaspete-proaspete, iar branza si ceapa ceva mai vechi. Punem rosiile, ceapa si branza taiate intr-un vas potrivit si amestecam bine, fara frica. Acuma vine randul busuiocului sa ia parte la amestecatura.
2. Al doile secret: busuiocul trebuie rupt cu mana, nu taiat cu cutitul. Asa se pastreaza aroma lui intacta. Cine nu crede, taie cu cutitul si face comparatia. Mai amestecam, dregem de sare si piper si apoi stropim cu ulei (bun si de floarea soarelui). Amestecam iarasi si ne pregatim pentru cel de al treilea secret: puneti salata undeva intr-un loc racoros pentru 10 minute, ca sa se patrunda aromele unele cu altele

Modul de servire al salatei

Apoi treceti la treaba, intr-o mana cu lingura si in cealalalta cu un ardei iute! Din cand in cand, puneti lingura jos si luati o bucata de paine. Bine ar fi sa fie din aia calda, abia scoasa din cuptor, dar e buna si una proaspata. Si urmeaza ultimul secret deslusit pentru minunea asta de salata, secret pe care l-am aflat intr-un restaurant de la Paris. Acolo painea calda se inmoaie in sosul de la salata. Nu ma credeti? Dati o fuga si convingeti-va!

Pana una-alta sa aveti pofta!
Si daca o veti prepara vreodata, nu va sfiiti sa lasti aici un comentariu cu impresiile voastre.

This entry was posted in Retete, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.