China Paste – o chinezoaica bunicica

China Paste este una din rosiile care m-au cucerit anul acesta. Am primit in primavara cateva seminte de la un coleg de forum. El spunea ca sunt bune, dar eu nu l-am crezut intru totul. Am pus 2-3 seminte intr-un paharel, ca oricum era cam tarziu pentru rasaduri, si l-am lasat spre udare in grija Coanei Mari.
seminte de rosii
Din seminte au germinat trei plante frumoase.
Din pacate, din neatentie, una am rupt-o la repicare, asa ca au ramas numai doua care au crescut si au ajuns pe la jumatatea lunii mai in gradina de la tara

China Paste este o rosie cu o crestere nedeterminata si o maturitate medie, adica se coace in plin sezon, aproximativ la 65-80 de zile de la plantarea rasadului.

La maturitate formeaza un fruct usor turtit, putin incretit pe margini si de culoare rosie. Nu stiu cum o fi la altii, dar la mine in gradina rosiile au fost, cu putine exceptii, mai toate peste 300 de grame, maximul, pana acum, fiind de 384. Putem aprecia ca este un fruct mare, gen beefsteak. Si gustul este bunicel, nici dulce, nici acrisor, iar pulpa este bogata, consistenmta si nu are multe seminte. Nu degeaba i se zice China Paste, e brodita pentru asa ceva.

seminte de rosii
Cele doua fire s-au dezvoltat aproape egal, la o inaltime de aproximativ 1,70m. Frunza este normala

Nu am remarcat daca e rezistenta la boli sau, din contra, o planta sensibila. In orice caz, s-a comportat bine stropita cu zeama bordeleza. Cred ca o data am folosit si un fungicid pe care nu mi-l amintesc precis, din care cauza evit sa-l mentionez.

In orice caz, incercati China Paste, este o chinezoaica demna de toata stima.
seminte de rosii

2 Raspunsuri la China Paste – o chinezoaica bunicica

  1. Pingback: De ce crapa coaja rosiilor? | Rosii din Gradina

  2. Pingback: Seminte chinezesti cu surprize | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.