Trandafirie de Calafat

Desi destul de raspandita in sudul judetului Dolj (judetul meu), anul acesta, 2014, am cultivat-o pentru prima data. Am pus doar un fir, asa la incercare si a fost o surpriza foarte placuta. Am adunat destule rosii, cea mai mare fiind de 340 de grame iar cea mai mica de 206. Cred ca daca avea noroc de un an mai bun, facea o treaba excelenta. Oricumseminte de rosii, o voi avea in vedere si in anii urmatori.

Soiul Trandafirie de Calafat este cu crestere nederminata si o maturitate medie, de mijloc de sezon. La maturitate fructele sunt de culoare roz-trandafirie, de marime mare asa cum am mai spus(cea din poza alaturata a fost cea mai mica), forma fiind gen beefsteak, cele mai multe cu umerii usor incretiti, desi cea mai mare a fost bine lobata.

Interiorul, miezul adica, este bine conturat, cu o pulpa densa, carnoasa, si cu un numar mediu de seminte. Au un gust bun, foarte putin acid. Buna pentru salate si gatitul curent, dar cred ca nu este de ignorat si in cazul conservelor. Productivitate importanta, peste medie
seminte de rosii
Tufa generata este solida, viguroasa, de inaltime 1,8m. Frunza este normala. Daca vine din Calafat, ar trebui sa fie obisnuita cu cadurile din sudul tarii. In orice caz, o oltencuta harnica si buna de munca. La mine in gradina s-a comportat bine fiind stropita regulat doar cu piatra vanata.

3 Raspunsuri la Trandafirie de Calafat

 1. Pingback: Seminte chinezesti cu surprize | Rosii din Gradina

 2. Thibault says:

  Bonjour,

  Je m’appelle Thibault, je suis français et je suis tombé amoureux des tomates roumaines lors d’un voyage en 2007. Je suis intéressé par la tomate “Rose Calafat” que je souhaiterais semer dans mon jardin, pouvez-vous me dire où je pourrais trouver des semences ?

  Merci et bravo pour votre blog !

  • Valerian says:

   Merci beaucoup pour le commentaire et l’appréciation
   Malheureusement, pour l’instant je n’ai pas de graines ‘Rose de Calafat’. S’il vous plaît, revenez à l’automne, je serai heureux de vous en envoyer.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.