Pacala-n satul lui

Doar postarita ii mai stie numele adevarat pentru ca ii duce factura de curent. Oamenii au si uitat cum il chiama in realitate. Toti ii zic si il stiu de Pacala. Nici nu i-ar putea spune altfel. Daca s-ar naste acum si ar trebui botezat, orice referendum ar decide cu cvorum legal ca asta e singurul nume care i se potriveste. Si cand te urci in autobuzul cu care face naveta la oras, il alegi din toata lumea fara sa-l fi vazut vreodata.alcolul interzis

Pe gardul lui de la strada scrie mare ca sa stii in ce te bagi daca intri inauntru: ‘In aceasta curte alcolul este interzis’.

Autobuzul il lasa in statie la Maria lui Mos Patru. Alaturi e un magazin satesc cu de toate, gasesti chiar si doua mese asezate la umbra. Cu scaune, ca sa nu stai in picioare. Pacala a fost din totdeauna amator de cumparaturi, adica de shopping cum zice mai nou lumea buna. Intra sa vada ce mai e nou, rade 2-3 beri si dupa asta se duce acasa ca sa intre in legalitate.

This entry was posted in Mare e gradina ta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Raspuns la Pacala-n satul lui

  1. Brindusa says:

    Omul la el in curte e stapan!:)))

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.