Primul Pas: Ce Fel de Gradina Vreti?

Sa ne apucam de treba si sa facem primul pas. Si daca tot am pornit, ar fi cazul sa va asezati comod si sa va ganditi un pic. Adica sa stati stramb si sa ganditi drept cam ce fel de gradina v-ati dori sa aveti.

Daca inca nu sunteti siguri ce tip de gradina v-ar interesa, atunci, daca tot stati si aveti la indemana caietul cu plaivaz, treceti in revista urmatoarele optiuni:

De fapt, problema care trebuie stabilita din capul locului este ce fel de gradina vreti? Pentru voi si familia voastra? Pentru a obtine produse destinate vanzarii? O combinatie intre cele doua?
seminte de rosii
In mare, sunt doua feluri de gradini. Unele sunt functionale si produc fructe si legume pe care le puteti folosi pentru a va hrani familia sau pentru a le oferi/vinde vecinilor/prietenilor/clientilor. Altele sunt ornamentale ca scop, servind pentru a va infrumuseța proprietatea si pentru a oferi o vedere placuta oamenilor care trec pe langa ea sau ii pasesc pragul. Dar si florile se pot vinde.

Vreti o gradina de legume? Gradinile de legume pot include rosii, ardei, castraveti, verdeturi si salate, cartofi, morcovi si multe altle. In principiu, dacă o leguma este capabila sa creasca în regiunea in care locuiti, atunci se poate gasi o modalitate de a o creste în curte. Partea delicata este ca, in general, gradinile de legume au nevoie de de un sol foarte bun si au si cerinte mai mari fata de intretinere. In schimb, florile si gazonul pot rezista la ceva mai multa neglijenta decat plantele legumicole.

In grădinile de flori/ornamentale, pot fi plantate strategic diferite tipuri de flori. Astfel puteti decide sa plantati flori care sa fie inflorite mai toata perioada. Trandafirii, de exemplu, infloresc cat este vara de lunga. Alte gradini de flori sunt structurate pe etape, adica au plantate flori care infloresc succesiv in diferite perioade ale anului. De exemplu obtinem lalele, dupa care scoatem bulbii si plantam altceva in loc.

N-as putea sa va spun care este ordinea fireasca a parcurgerii ideilor de mai sus. Dar, de regula, anumite interese, stilul vostru personal de viata si tipul de curte vor fi determinante in ceea ce priveste ajungerea la o decizie.

This entry was posted in Chestiuni tehnice, Ganduri de sezon and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.