Mai asteptam 2-3 zile

Acum vreo doua-trei zile am actualizat lista cu seminte de rosii disponibile. Am eliminat cateva pozitii. In primul rand pe acele care nu le mai puteam oferi din motive de lipsa. Au urmat cateva pozitii de seminte de rosii care au picat testul de germinatie. Lista insa, nu este cea finala. Vor mai aparea si alte seminte de rosii, pe masura ce gradina mea isi va da drumul pe deplin. Cum mai am si vreo 4-5 teste de germinatie in desfasurare, este posibil sa mai despara unele seminte de rosii, desi, din ce vad eu deocamdata, rezultatele par a fi multumitaore.
seminte de rosii
Gradina mea m-a surprins cu Campbell’s 33 si Grasa taraneasca, soiul din Maramures despre care va povesteam in postarea anterioara. Vad insa ca pe ultima turnanta sprinteaza Ovi’s Romanian Giant. Ieri am vazut o rosie destul de rosie, dar am zis sa o las sa se coaca mai bine. Asa cum apreciam mai demult va fi numai buna pana la Sf Marie. De fapt, cred ca in 2-3 zile va fi perfecta.

Mai am cateva soiuri care vor urma in curand, unele foarte interesante. Nu vreau sa va starnesc curiozitatea, dar deocamdata prefer sa nu devoalez mai mult. Ieri le-am stropit contra manei si altor agresiuni. Preventiv, pentru ca, sa nu vorbesc intr-un ceas rau, deocamdata nu-s probleme. Chiar nu-s, spre deosebire de alti ani. Si spre deosebire de alti gradinari care se plang.

This entry was posted in Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.