Ovi’s Romanian Giant

O rosie romaneasca. Cel care a adus-o pe lume a absolvit facultatea de horticultura din Iasi. Cu multi ani in urma. In ultimii 20 de ani s-a stabilit in Anglia, dar nu a uitat nici ce a invatat si nici de unde a plecat. Datorita lui, Ovidiu pe numele mic, ne putem bucura de o rosie de exceptie: Ovi’s Romanian Giant, adica Marea rosie a lui Ovidiu.
sem,inte de rosii
Ovi’s Romanian Giant este o rosie cu crestere nedeterminata si maturitate medie, de sezon. Cand este bun de recoltat fructul acestei tomate este de culoare rosie, de forma rotunda-turtita cu incretituri in zona umerilor. Asa cum spune si numele, este o rosie de talie mare, putand atinge greutati de 1Kg si chiar peste. La mine cea mai mare a fost de 625g (deocamdata). Un prieten mai priceput a obtinut un exemplar de 978g. Deci se poate.

Pulpa fructului este de culoare rosie. Este ferma si bine structurata, ordonata intr-o geometrie perfecta. Semintele stau cuminti in alveolele lor si nu sunt in numar prea mare. Gustul este unul racoros, un amestec discret de gusturi si arome.
seminte de rosii
Tufa creste inalta si viguroasa, peste 1,75m. Productivitate foarte buna. Este deci nevoie de sprijin. Frunza normala, rezistenta sosiei la boli normala.

Ovi’s Romanian Giant este o sursa de rosii mari, frumoase si gustoase. Una peste alta, poti folosin rosia asta la orice, si oriunde o pui, poti sa stai in fata.

Comments are closed.