De ce sa pornim de la seminte de rosii ?

S-ar putea sa credeti ca ma bag in seama daca va spun ca semintele de rosii sunt drumul catre rosia adevarata. Dar sa stiti ca nici nu glumesc si nici nu vreau sa ma dau mare. Vreau doar sa va spun ca daca nu ati rupt o rosie bine coapta din vrej si nu ati muscat imediat din ea avand sentimentul ca inca se mai zbate in mana voastra, nu ati gustat niciodata o rosie ca la mama ei.
seminte de rosii
Din fericire, rosiile sunt foarte usor de crescut si dau productie buna. Dar daca va multumiti cu imposturile din supermarketuri, ignorati-ma si nu cititi mai departe.

O cale mai simpla ar fi sa cumparati direct rasaduri, dar exista riscul sa luati cine stie ce hibrizi sau amestecaturi de soiuri. Cum orice face omul cu mana-i proprie este sfant, mai bine gasiti niste soiuri de rosii care v-ar placea, (click aici) faceti rost de seminte de rosii si porniti la treaba. Nici nu va inchipuiti cat este de usor.

Daca v-am convins iata ce va trebuie ca sa porniti la treaba
– Seminte de rosii
– Pamant pentru rasaduri
– Tot felul de cutii si pahare din plastic pe care altfel le aruncati
– Un loc cald cu suficienta lumina (naturala sau artificiala)
– 1-2 substante pentru tratamente si fertilizare

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti, este sa va ganditi cand aveti nevoie de rasaduri. Sunt aici doua variante. Daca aveti un solar din cele neincalzite (cel mai la indemana oricui) atunci puteti planta rasadurile mature in jur de 15 martie. Daca veti creste in aer liber, luati in considerare data de 20 aprilie, cand, statistic, pricolul de a mai veni un inghet care sa distruga plantele scade foarte mult.

Odata stabilita data cand aveti nevoie de rasaduri mature, dat timpul inapoi cu 7 saptamani. Aceasta este perioada necesara obtinerii rasadurilor mature pornind de la seminte. Cu oarecare aproximatie, semanati la 1 februarie daca veti planta in solar sau/si la 1 martie daca veti creste rosiile in aer liber.

Sa stiti ca cel mai greu este sa va hotarati sa incepeti, restul vine de la sine

This entry was posted in Ganduri de sezon and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.