Daca am fost cuminte …

Astazi am asteptari mari. Adica, mai direct zis, astept o ploaie. Semintele mele de rosii au devenit niste plante frumoase care cer atentia si ingrijirea necesara. Toata lumea este de acord, avem si cod galben in zona, dar sa vedem ce parere are Moshul ala barbos de sus. In ultima vreme, si spun asta cu toata convingerea, am fost cuminte si m-am jucat frumos cu toti copiii, asa ca nu vad de ce n-ar deschide robinetul si in zona noastra. Tocmai ma uit pe fereastra si vad ca s-a cam intunecat. Hai sa fiu cuminte in continuare, e nevoie de ploaia asta.

Dimineata am fost la gradina. Intotdeauna se gaseste ceva de facut acolo. Astazi am pus niste araci la rosiile care s-au inaltat si sunt in pericol la vant si furtuna. Am mai si udat unde era urgent, pentru ca am invatat ca daca nu ud eu, nu ploua.

Au inceput sa apara si florile. Daca a plouat de cateva ori si le-am sapat de fiecare data, le merge bine. Week-endul asta trebuie sa plec in alta localitate, dar luni le-ar face bine o stropeala cu piatra vanata. Preventiv. Mama, Dumnezeu s-o odihneasca, spunea ca rosia e ca omu’, daca e sanatoasa face treaba mai multa.

seminte de rosii

Latah, originara din Ihado, USA

Umbland printre randuri, mi-am adus aminte ca de ceva vreme am in telefon doua poze cu primele flori. Am avut doua seminte de rosii din soiul Latah. Din cele doua seminte a rezultat o planta foarte dezinvolta, cu frunzele cam rare, dar cica asta ii este felul si asta o ajuta sa primeasca mai multa lumina si caldura. Vedeti cata intelepciune exista intr-o biata plantuta? Este originara din localitatea Latah, Idaho, USA, si este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai timpurii tomate. O sa fac o pagina speciala Latah si va voi povesti totul despre ea. De auzit, am auzit numai lucruri bune.

Va cer scuze pentru calitatea pozei, dar sa stiti ca atunci cand lucrez in gradina nu am ochelarii la mine. Telefonul da. Il asez la capul randului ca sa nu pierd contactul cu lumea. De fapt, cel mai adesea lumea se reduce la Coana Mare, sotia cu alte cuvinte, cu care mai schimb impresii si pareri.

A inceput sa ploua. E bine, n-am mintit cand am spus ca am fost cuminte. Ar trebui sa luati exemplu.

Update: S-a dovedit ca am fost foarte cuminte, multumesc Moshule.

This entry was posted in Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Raspunsuri la Daca am fost cuminte …

  1. Brindusa says:

    Ma inebuniti cu soiurile de rosii pe care le aveti:)
    Toate rasadurile din semintele de la dumneavoasta sunt inflorite:) Multumesc inca odata!

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.