Suparat sunt, Doamne, …

Ploua, ploua, ploua …

Poate ca nu ploua chiar asa la distrugere, dar mie mi se pare ca nu se mai termina. Mai ales ca lucrurile nu se leaga. Am venit racit de la nunta, s-a stricat vremea si via mea sta neculeasa. Mai stau un pic sa se mai opreasca ploaia si dau o fuga la gradina sa vad in ce stare se afla. Uda, binenteles, altfel n-are cum. Cred ca maine nu se poate intra, dar poimaine, n-am incotro, o iau pe Coana Mare si o bag in paine.

Ieri si aztazi am frunzarit prin calculator si am mai gasit vreo doua rosii despre care n-am scos o vorba pana acum.
Negro De Santiago
Negro de Santiago e o rosie spaniola interesanta, cu un gust deosebit. De culoare neagra, ma rog rosu-maroniu. Cam pretentioasa la cules. Trebuie luata exact cand trebuie. Nici prea devreme, ca nu-si da gustul deosebit, nici prea tarziu, ca se trece repede. In rest e OK, o desfatare papilara.

A ajuns la mine anul trecut, prin intermediul unui nepot care lucreaza in Spania. Neamul meu este un neam de oameni inalti. Baiatul asta e ceva mai maruntel, un oltean adevarat iute, mic si negru. De cand lucreaza in Spania eu il alint ‘muchacho’. Stie el de ce si nu se supara. Drept dovada ca mi-a adus anul trecut doua rosii. Anul asta inca n-a venit sau a venit si o fi suparat pe mine.

PS. Amicul Bogdan A., imi atrage atentia ca stau bine la capitolul de povestitor, dar ca mai am de lucrat la poze. Are dreptate, n-am un aparat foto, iar telefoanele pe care le-am folosit nu sunt unele performante din acest punct de vedere. Pe mine ma multumeau daca imi asigurau o comunicare eficienta. De vreo luna-doua am un telefon nou, ceva mai destept, dar pe care nu-mi place sa-l folosesc pentru ca imi prind urechile. Niciodata n-am sa inteleg de ce o noua generatie trebuie sa fie asa de diferita ca mod de operare de cele anterioare din moment ce este aceiasi marca. Adica ala a fost prost si asta e bun, dar ceva mai prost decat ‘next generation’? Oricum insa, poza asta a fost mai frumoasa ori am fost eu mai atent. Ori am avut ochelarii de vedere la mine si, mai ales, ii purtam pe cei potriviti.

This entry was posted in Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.