Vestea cea mare, pentru mine, este ca sunt fericit sa am cateva seminte de rosii de la o noua varietate romaneasca, cea mai noua, daca, bineinteles, nu s-a mai intamplat ceva intre timp.
Dar sa o luam metodic. Amicul, in ale pasiunii ce o avem pentru rosiile romanesti, Bogdan, imi atrgea atentia mai zilele trecute asupra unei rosii romanesti aparuta de curand pe piata: Ovi’s Romanian Giant.
Trimitem si pe aceasta cale mare multumire amicului nostru, deoarece dragostea ce o avem pentru rosiile romanesti, ne-a facut sa ne bucuram mult la aflarea unei noi varietati.
O sa va intrebati de ce rosia asta romaneasca are un nume englezesc. Simplu, pentru ca deocamdata doar in Anglia se stie despre ea. Zic deocamdata, pentru ca atat amicul Bogdan, cat si eu o vom cultiva anul acesta si vom vedea in ce masura se vor confirma laudele aduse la adresa ei.
Cel care a ‘lansat-o’, pe numele intreg Ovidiu si cercetator candva in zona Iasiului, se pare ca lucreaza acum pentru o universitate din Anglia. Aceasta ar putea fi o alta explicatie a faptului ca englezii stiu despre aceasta rosie si noi nu. Se zice ca au fost obtinute exemplare si de 1,7 kg. Ca sunt bune si ca gust.
Vom trai si vom vedea la vara. Deocamdata sa ne multumim cu pozele, dar tineti aproape
Pai eu trebuie sa vă mulțumesc pentru pasiunea pe care o aveți pentru roșii – și pentru cei care cresc pe lângă ele.
Să fim sănătoși și să-l “degustăm” pe Ovidiu. Nu mai scapă el de noi dacă e bun…
Am gasit recent si cu placere comentariile voastre. Eu sunt “Ovidiu” cel in cauza. Pasionat de horticultura si absolvent al acestei facultati in Iasi sunt de 20 de ani in UK, si chiar daca meseria mea actuala nu are nimic in comun cu pregatirea initiala am prieteni care lucreaza in domeniu aici. Prietenia mea cu Michael si Joy Michaud este speciala, am avut placerea sa lucrez alaturi de ei atat aici cat si in Romania in cadrul unor proiecte patronate the HRH Price Charles. Michael a fost pana de curand detinatorul unui alt record, si anume cel mai iute ardei din lune – Dorset Naga. Astfel incat, daca doriti o combinatie exploziva alaturi de o ciorba de burta neaosa, incercati-ii semintele prin site-ul Sea Spring Farm.
Cu drag,
Ovi Rominger
Ma bucura mult comentariul dvs. Si eu si amicul Bogdan Alexandrescu am incercat sa dam de dvs, dar n-am reusit. E bine totusi ca ne-ati gasit dvs. Nu stiu cum voi face cu Dorset Naga. Pana una-alta am in gradina trei fire din Ovi’s Romanian Giant. Sa vedem cum se vor dezvolta. Tinem legatura.
Daca imi trimiteti o adresa postala, va expediez niste seminte de Naga. Bineinteles pentru a fi incercate in sezonul viitor …
Iar daca vreti sa cultivati o “rosie” mai deosebita, incercati “Tomatillo”, folosita mai ales in bucataria Mexicana, piata Londoneza e indragostita de acest fruct
Cred că sunt tipul de roșii pe care eu l-am denumit Cartaxo – dupa numele pieței de unde le=am cumpărat.Seamană,nu știu ce să zic,multe soiuri de roșii tind să semene între ele.Îmi amintesc că au avut un gust
foarte bun.