Acasa in izolare

Urata treaba cu virusul asta. Fiind inclus in categoria persoanelor de mare risc, nu am voie sa ies din casa decat doua ore pe zi intre 11 si 13. Adica mi se aplica izolarea in casa sau, cum ar zice englezu’, self isolation.

Necazul cel mare poate fi altul. Cum gradina mea este la 11 km de oras, nu am voie sa merg acolo. M-am ingrijit de rasaduri de rosii, rasaduri care stau cuminti pe balcon si isi vad de treaba lor: cresc. Oare voi ajunge in situatia de a le planta in gradina? Doamne-ajuta.

Ar mai fi o solutie, sa ma mut la tara. Daca ai curtea ta, nimeni nu are treaba cu tine. Important este sa nu iesi afara din ea. Dar deocamdata este cam frig pentru a locui intr-o casa in care nu s-a facut foc de peste 5-6 ani. Riscul este prea mare. Sa vedem cum va fi dupa Paste, pana atunci nicio speranta

This entry was posted in Ganduri de sezon, Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Raspunsuri la Acasa in izolare

 1. Daniela says:

  Deocamdata inca aveti voie sa iesiti pentru activitati agricole (cu declaratie), insa trebuie vazut daca merita riscul. Viata e importanta, daca traim vom mai avea ocazia sa plantam rosii. Si poate daca stam cat mai mult in casa se va termina epidemia. Oricum, deocamdata nu ne ramane decat speranta. Va doresc multa sanatate.

  • Valerian says:

   Corect, foarte corect Dar cu plantele ce fac? Inca le am pe balcon, dar nu cred ca mai rezista mult

 2. Daniela says:

  Buna. Pana la urma ati reusit sa plantati rosiile in gradina? N-ati mai scris de mult pe aici, sper ca sunteti bine.

  • Valerian says:

   De bine, as putea sa spun ca sunt bine. Dar rosiile n-am reusit sa le mai plantez. Am dat bietele
   rasaduri pe la toti care s-au dovedit amatori. Ce-or fi facut cu ele nu mai stiu. Ma bucur ca nu au
   murit in fata mea. Sa speram intr-un an mai bun.

 3. adrian+petru says:

  Sănătate, Maestre Valerian
  sper că eşti bine. Supărarea omului care iubeşte grădinăritul dar este împiedicat să îl facă poate fi mare şi să usuce sevele pasiunii. Ai trecut prin multe, dar nu te-ai lăsat doborât, sper că şi de data asta ai ieşit învingător.
  Cu bine şi să auzim curând veşti de la tine.Aşteptăm cu drag.

  • Valerian says:

   Sanatate, maestre Adrian si multumesc pentru mesaj. Abia astazi l-am citit. Voi reveni pe email cu mai multe detalii. Pe scurt, sunt bine si cat se poate de sanatos la cei peste 70 de ani. Multa sanatate, voi reveni.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.