Sa fie ea cea mai frumoasa?

Gradina mea se chinuie sub caldura ultimelor zile. Si eu pe langa, simt un aer greu respirabil care nu-mi face bine, ba chiar ma oboseste. Probabil ca un om cu mintea intreaga ar cauta linistea si siguranta unui loc racoros sau macar protejat cat de cat. Dar unde se mai gasesc seminte de oameni cu mintea intreaga?

Rosiile mele inca se lasa asteptate. (Asta pentru ca in iarna, m-am miscat greu printre seminte) Par a fi frumoase si datatoare de sperante, numai ca eu nu mai am rabdare. Nu ma stiam asa si nici nu inteleg, vorba ardeleanului, de ce atata graba. Tot acolo voi ajunge mai devreme sau mai tarziu. O fi semn de batranete? Se prea poate, ca timpul nu sta pe loc.

Astazi va voi prezenta in avans o rosie care sper sa ma bucure. Mai trebuie asteptat, dar, asa cum marturiseam mai sus, ni mai am rabdare.
seminte de rosii
Cand mi-a dat aceste seminte de rosii, amicul Eden mi-a spus ca aceasta va fi rosia mea preferata. Se prea poate, abia astept confirmarea. Soiul se numeste Alice’s Dream. Eden l-a obtinut in gradina sa prin 2015 dintr-o intamplare. O tomata Blue Gold a fost ‘victima’ unei polenizari accidentale din partea unei alte tomate de culoare indigo (probabil vantul sau vreun bondar a facilitat operatiunea). Care a fost cea indigo, a ramas un mister pentru ca in preajma erau mai multe soiuri de acest gen. Iar bondarul cu pricina, ia-l de unde nu-i si fa-l sa spuna ce stie.

Ce mai zice Eden. Planta foarte productiva, crestere nedeterminata, cu o rezistență bună la boli. Produce chiar și la temperaturi mai scazute. Fructe atractive, gen beefsteak, suculente, de culoare galben-neagră-indigo cu vene roșii. Marime medie spre mare, cantaresc pana la 400 g. Aroma dulce, complexa cu un usor parfum de citrice.
seminte de rosii
Asa-i ca va lasa gura apa? Si mie. Deocamdata ale mele inca nu-s coapte, dupa cum se vede. Dar Eden mi-a spus ca in final vor arata ca in poza mai de jos. Sa-l credem, ca el stie cel mai bine.

This entry was posted in Chestiuni tehnice, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Raspunsuri la Sa fie ea cea mai frumoasa?

  1. Pingback: Seminte de rosii pentru sanatate | Rosii din Gradina

  2. Pingback: Rosii din Gradina

  3. Pingback: Regina Noptii | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.