Pasarile mele Phoenix

Despre Minibel, am spus cu ceva timp mai inainte ca este o rosie cuminte. Cele pe care le aveam eu au inflorit, au legat, mi-au daruit cateva fructe, apoi au dat semn ca si-au incheiat misiunea.

Prin urmare, am eliberat containerele si am facut loc altor rosii, in special pentru Red Robin care asteptau cuminti la rand. A ramas insa una pe pozitie, din simplul motiv ca au fost mai putin candidati decat locuri.

Am continuat insa sa pun apa in containerul Minibel. De ce? In gradina am 2 plante Anmore Dewdrop care stand alaturi de surate de alt tip au fost udate in permanenta si, ca urmare a acestei nediscriminari, au continuat sa infloreasca si sa faca fructe in ciuda faptului ca sunt declarate determinate.

Acum o saptamana am bagat de seama ca din tulpina Minibel ce parea secatuita, a dat un lastar. Am curatat planta de ce era de prisos si am pastrat doar lastarul. Acesta a facut repede cateva flori, iar azi de dimineata am observat o gamalie.

Si Minibel, asemenea a mai toate tomatele dwarf, este declarata ca fiind determinata, prin urmare, in mod normal, dupa ce a facut fructele, ar fi trebuit sa se-si incheie misiunea.

Interesant este faptul ca singurele doua cazuri pe care le-am avut in ingrijire, se comporta altfel decat scrie in carti. Cum se comporta alte tomate dwarf nu stiu, dar semnalez ca cele pe care le-am ingrijit eu nu par a fi determinate. De exemplu, Anmore Dewdrop produce de doua luni si este inca plina de flori.

Mai vorbim.

This entry was posted in Soiuri de rosii and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

8 Raspunsuri la Pasarile mele Phoenix

 1. Mirelun says:

  Am plantat si eu Minibel, il astept sa rasara si am sa revin cu detalii despre acest soi.

  • Valerian says:

   As fi foarte bucuros sa aflu mai multe detalii. Si cred ca multi altii si-ar dori sa afle mai multe despre Minibel si alte soiuri.

   • Mirelun says:

    M-ar ajuta daca mi-ai spune despre soiurile precoce daca cumva ai avut .

    • Valerian says:

     Anul trecut am avut Stupice, Mano si Prekos (acesta e un hibrid). Rezultatele au fost bune. Anul acesta, in prima tura de seminte de rosii am mai pus mai multe printre care si unele romanesti

     • Mirelun says:

      Eu l-am pus pe Paul Robeson , Subarctic Plenty si Azoychka. Ce am observat pana acum la aceste soiuri, au prima frunza aparuta, putin mai lata si mai lunga decat celelalte soiuri. Au rasarit si frunzele adevarate , observ in continuare si revin cu detalii

     • Valerian says:

      Interesanta observatie chestia cu frunza. Am si eu Paul Robeson in tura a doua si o sa fiu atent.

 2. Mirelun says:

  Buna VAlerian,
  Am repicat rosiile Minibel si cum s-au trezit intr-un spatiu mai generos s-au pus pe crescut . Am 4 ghivece cu Minibel si 4 cu Tumbling Tom. Le observ in continuare.
  Am plantat si soiul Mortgage Lifter . E aproape de repicare si acesta.
  Sa fie soare la tine in gradina.

  • Valerian says:

   Multumesc pentru informatii, Mirela
   Multumesc si pentru gandul cel bun. Sa fie soarepentru toata lumea, de soare avem nevoie in toate gradinile.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.