lnspectia dupa ploaie

Astazi de dimineata am fost la gradina sa vad cum sta treaba dupa ploaie. Era bine, racoare si veselie. Cred ca ca noaptea au mai cazut cateva picaturi, pentru ca pamantul arata mai reavan decat m-as fi asteptat. In orica caz a trebuit sa astept pana pe la 11,30 ca sa pot da o sapa printre rosii.

Cu ocazia asta am cam ‘luat la mana’ fiecare fir de rosie si am ajuns la concluzia ca ma cam asteapta o tura, daca nu chiar doua, de bulioane. Dar nu prea curand, pentru ca daca am pus in etape, in functie de forma mea fizica, se coc si ele tot in etape, in functie de timpul de maturizare de care au nevoie.
seminte de rosii romanesti
In ultima vreme am cam ocolit Pietroasele lui nea’ Lixandru. Ii promisesem fiului meu ca ii dau niste rosii bune cand vine acasa. Treburile insa, il tin pe loc, in timp ce rosiile mele merg inainte. Asa se face ca a trebuit sa culeg mare parte din pietroase, pentru ca deja erau prea coapte. Au mai ramas insa cateva doar parguite pe care poate sa le prinda.

Bune pietroasele astea, cea mai mare 451g, iar cea mai mica nu parea de neglijat (uite ca nu am cantarit-o).

This entry was posted in Adiacente, Soiuri de rosii and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.