Pietroase de Albesti

Pietroasele acestea le am de la nea’ Lixandru din Albesti. El face bulion din ele si vine cu el la Craiova sa mai faca rost de un ban. Asa l-am intalnit, la o taraba din piata.
seminte de rosii
Pietroasele sunt rosii cu crestere nedeterminata si maturitate medie, de plin sezon.

Fructele (rosiile adica) sunt aproape perfect rotunde, de culoare rosie. Cand le tii in mana le simti grele, d-aia nea’ Lixandru le-a botezat ‘pietroase’. Sunt si foarte tari la pipait chiar si cand sunt coapte. Cred ca greutatea sta in miez, care este ferm, bine conturat si o cantitate seminte sub medie. Chiar daca nea’ Lixandru le foloseste la bulion, cred ca Pietroasele sunt bune la orice, dar mai ales in salate. Au un gust bun, balansat, cici dulce , nici acru

Fermitatea lor le face nimerite pentru transport chiar si pe distante lungi
seminte de rosii
Tufa este viguroasa, inalta pana pe la 1,7 si necesita o sustinere buna. Frunza este normala.

Rezistenta la boli tot normala.

2 Raspunsuri la Pietroase de Albesti

  1. Pingback: lnspectia dupa ploaie | Rosii din Gradina

  2. Pingback: Papusile lui nea’ Lixandru | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.