Grasa si frumoasa

Ceva mai bine astazi in gradina, desi solul este inca umed. Am putut, totusi, sa intru sa mai leg o rosie, sa mai indrept un arac, sa mai carnesc o tufa. O multime de seminte de rosii imprastiate pe sol din cauza rosiilor care au crapat de prea multa apa. Cred ca la anul coi avea multe fire care vor rasari spontan.

Rosiile mele sunt pline de flori. O spun cu regret pentru ca nu cred ca acestea sa mai apuce sa se faca macar gogonele. O spun cu regret si cred ca cel mai bun lucru pe care l-as putea face este sa ‘declansez’ o carnire masiva. Dar imi pare rau, sincer va spun, eu m-am atasat de plantele mele si nu-mi vine prea usor sa le rup. Dar poate ca operatia, brutala in sine, le este benefica. Vreau sau nu vreau, cand temperatura va scadea si cadea bruma viata lor se va incheia iremediabil. Asa ca mai bine sa le ajut sa se descurce mai usor pe ultima suta de metri. Sa vedem, noptea e un sfetnic bun.
seminte de rosii
Tot de la Fane Barbu am si rosia din imagine. Nu pot sa spun cum a ‘botezat-o’ el, dar eu am ales sa-i zic, pana una-alta “Grasa de Isalnita

In orice caz este o rosie care merita sa fie bagata in seama. Da exemplare mari, in jur a 500g si peste si are un gust de apreciat. Buna in special pentru consum in stare proaspata, daca ai o familie din 2-3 persoane, altfel ai nevoie de o gaina doua sa te ajute sa dovedesti un fruct mai mare.

This entry was posted in Chestiuni tehnice, Soiuri de rosii and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.