Nu stiu de ce, dar mie nu-mi plac rosiile de tip cherry. Le-am cultivat insa din curiozitate si trebuie sa recunosc ca sunt cateva care merita toate atentia. Asa sunt cele negre (black) sau Principe Borghese. Probabil ca atunci cand ma voi hotari sa fac rosii uscate pentru mine si pentru ai mei imi voi reconsidera pozitia, desi pentru uscat si Roma par a fi o solutie buna.
Anul acesta cineva a facut o incurcatura. In loc sa-mi trimita Rose de Berne, mi-a trimis Poland Pink, adica Rose de Polognie. dar nu a fost nicio suparare, si acestea s-au dovedit interesante asa ca pana la urma m-am bucurat
Poland Pink este un soi cu crestere nedeterminata si maturitate medie, de mijloc de sezon. Fructul este ovoid, de culoare roz cu reflexe stralucitoare, de tip cherry, adica 15-45g. Poland Pink au un gust surprinzator de bun, ba au chiar un parfum specific, o aroma pe care am mai intalnit-o dar pe care n-am reusit s-o identific. Miezul este nu prea zemos si are doua loje de seminte bine conturate. Semintele sunt in cantitate normala pentru astfel de varietate. Faptul ca pulpa este cam seaca, le recomanda pentru uscare. Cred ca si ca ornament fac impresie buna, numai ca trebuie avuta grije sa se culeaga doar fructe stralucind frumos. Productivitatea este excelenta
Tufa dezvoltata este viguroasa, de inaltime cuprinsa intre 1,2-1,4 m. Frunza este normala, iar fructele se dezvolta in ciorchini de cate 8-10 exemplare.
Pingback: Final de rosii si seminte | Rosii din Gradina