Poland Pink

Nu stiu de ce, dar mie nu-mi plac rosiile de tip cherry. Le-am cultivat insa din curiozitate si trebuie sa recunosc ca sunt cateva care merita toate atentia. Asa sunt cele negre (black) sau Principe Borghese. Probabil ca atunci cand ma voi hotari sa fac rosii uscate pentru mine si pentru ai mei imi voi reconsidera pozitia, desi pentru uscat si Roma par a fi o solutie buna.
seminte de rosii
Anul acesta cineva a facut o incurcatura. In loc sa-mi trimita Rose de Berne, mi-a trimis Poland Pink, adica Rose de Polognie. dar nu a fost nicio suparare, si acestea s-au dovedit interesante asa ca pana la urma m-am bucurat

Poland Pink este un soi cu crestere nedeterminata si maturitate medie, de mijloc de sezon. Fructul este ovoid, de culoare roz cu reflexe stralucitoare, de tip cherry, adica 15-45g. Poland Pink au un gust surprinzator de bun, ba au chiar un parfum specific, o aroma pe care am mai intalnit-o dar pe care n-am reusit s-o identific. Miezul este nu prea zemos si are doua loje de seminte bine conturate. Semintele sunt in cantitate normala pentru astfel de varietate. Faptul ca pulpa este cam seaca, le recomanda pentru uscare. Cred ca si ca ornament fac impresie buna, numai ca trebuie avuta grije sa se culeaga doar fructe stralucind frumos. Productivitatea este excelenta
seminte de rosii
Tufa dezvoltata este viguroasa, de inaltime cuprinsa intre 1,2-1,4 m. Frunza este normala, iar fructele se dezvolta in ciorchini de cate 8-10 exemplare.

1 Raspuns la Poland Pink

  1. Pingback: Final de rosii si seminte | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.