Kapia Rose

Kapia Rose este o varietate de rosie putin deosebita, in sensul ca forma fructului este alungita, aducand mai degraba cu un ardei, de unde si numele de kapia.
seminte de rosii
Am ajuns sa cultiv Kapia Rose cautand rosii cat mai potrivite pentru conservare sub forma de suc si/sau pasta

In gradina mea de la tara, Kapia Rose s-a dovedit a fi o rosie cuminte si harnica. A avut o maturitate timpurie inspre medie, hai sa-i zicem semi-timpurie, de cam 60-65 de zile de la plantare, si o crestere nedeterminata. Nu pot sa afirm ca a dat dovada de o productivitate iesita din comun, dar si-a facut treaba destul de bine, chiar peste medie. Trebuie sa subliniez ca fructele sunt adunate in numar de 3-4 pe fiecare palier.

La maturitate fructul este de forma alungita, ca un ardei kapia, terminat cu un varf usor ascutit, de culoare roza. Fructul este de o marime medie, maximul recoltat de mine avand 176 de grame. Fara a fi deosebit, gustul rosiei este placut. Miezul este suficient de carnos, cu un numar sub medie de seminte. Asa cum am mai spus, Kapia Rose este foarte potrivita pentru sucuri si paste, dar buna si pentru o salata
seminte de rosii
Soiul dezvolta o tufa viguroasa, in jurul inaltimii de 2m. As putea sa mai spun ca in anul acesta, cand vremea ploioasa a favorizat aparitia manei si a altor boli, Kapia Rose a fost una din rosiile cel mai putin afectate.

Una peste alta, o rosie care nu te dezamageste.

2 Raspunsuri la Kapia Rose

  1. Pingback: Alte rosii, alte culori | Rosii din Gradina

  2. Pingback: Recoltat de seminte | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.