Voyage

Unii sunt de parere ca este o rosie de origine germana, din care cauza i se mai spune si ‘ReiseTomaten’. Altii sustin ca este originara din Guatemala. Cred ca am mai intalnit-o si sub numele de ‘Travel’, dar cel mai des ca ‘Voyage’, toate trei numele insemnand de fapt acelasi lucru.
seminte de rosii
Voyage este un tip de rosie spectaculoasa. Fara a avea un gust deosebit, ea da un farmec aparte platourilor in care rosiile apar feliate. Rosia aceasta are foarte multi lobi si taiata in felii cu anume pricepere si mestesug puncteaza intens la impresia artistica.

Mai poate fi oferita si intreaga, pentru ca forma ei de ciorchine indeamna sa fie ciugulita bob cu bob aidoma unui strugure. Aspectul ei particular o face utila la ornarea platourilor.

La maturitate fructul este de culoare rosie, sub forma de ciorchine cu multi lobi bine individualizati. Uneori rosia arata chiar ca un strugure ai carui lobi pot fi desprinsi si consumati bob cu bob. Este de marime mica, in jurul a 70-90 de grame. Are o crestere determinata si o maturitate medie, adica rosia se coace in mijloc de sezon
seminte de rosii
Voyage dezvolta o tufa care este nici prea inalta (1,50m-1,60m), nici prea viguroasa. Frunza este normala, iar productivitatea este undeva in jurul mediei obisnuite

3 Raspunsuri la Voyage

  1. Pingback: Un colos ascuns intre seminte | Rosii din Gradina

  2. Pingback: Recoltat de seminte | Rosii din Gradina

  3. Pingback: Rosii din seminte incurcate | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.