Perfekta

Sunt peste tot oameni pasionati de gradinarie. E o pasiune frumoasa care se poate intretine in mai multe feluri. Poti avea o gradina mare sau una mica, poti avea un razor sau un solar intr-un colt al curtii, poti avea unul sau mai multe balcoane sau, pur si simplu poti avea o fereastra insorita. Conform cu aceste posibilitati, rosiile sunt foarte adaptabile. Sunt soiuri gen pom care necesita mult spatiu, dar sunt si soiuri pentru care un vas de 5-6 litri este indestulator. Dragoste si pasiune sa fie.
seminte de rosii
Perfekta este un soi pentru spatii restranse. Desigur ca se dezvolta mai bine intr-o gradina in care poate respira in voie, dar multi o cresc pe balcoane, terase sau pervazul ferestrelor folosind containere adecvate. Nemtii au creat-o ca sa fie buna oriunde si la orice. Poate ca tocmai din cauza aceasta au botezat-o Perfekta.

Soiul este cu crestere determinata si maturitate timpurie, se coace foarte devreme. La maturitate fructele sunt rosii, rotunde, de marime mica-medie in jurul a 60 – 90 grame. Miezul este suculent, cu lojele seminale bine conturate. Cantitatea de seminte este normala. Gustul este bunicel, usor dulceag, iar productivitatea importanta. Acuma vorbind despre gust si productivitate, sa nu ne inchipuim ca avand doua plante in balcon putem sustine consumul casnic. Doua plante sunt mai mult pentru poza sau placerea de a avea in farfurie cateva rosii obtinute intr-un mod foarte inedit. seminte de rosiiPentru cantitate trebuie mai mult decat un balcon. In spatii mari merge sa fie cultivata ca rosie timpurie, dupa care se elibereaza terenul si se pune altceva

Tufa dezvoltata este mica, undeva la 40-50cm, iar frunza este ca la cartof. Intr-o fereastra insorita poate fi confundata cu o muscata

5 Raspunsuri la Perfekta

  1. Pingback: Ce rosii au mai iesit din seminte | Rosii din Gradina

  2. Alex says:

    Aveti cumva o poza a plantei?

  3. Emilia says:

    Eu am momentan acest soi in gradina. Este mancat de verticilioza si bacterioza. Am dat cu zer, cropmax si nurtient pe baza de cupru… sunt mai sensibile. As pune poze daca mi-ar permite la comentariu. Ce bine ca stiu ce soi este de acum inainte. Inca nu mi- a facut fructe. Eu le-am cumparat in mai din piata rasad si nu stiam ce fel de rosii sunt. Au frunza aproape identica cu cea a cartofului, culoarea si textura chiar si tulpina.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.