Muchamiel

Este vorba despre o rosie spaniola, iar numele ei inseamna ‘multa miere’.
seminte de rosii
Daca este sa facem o discutie despre rosiile spniole, atunci trebuie sa stim din capul locului ca fiecare provincie are propriul ei soi. Vreau sa spun ca exista un Muchamiel de Galicia, un Muchamiel de Catalonia, unul de Tara Bascilor, si asa mai departe. Eu am doua varietati. Deocamdata va voi prezenta pe cea mai comuna. Semintele le am din sursa sigura, iar calitatile soiului din gradina mea sunt confirmate de 3 baze de date de prim rang.

Fructele sunt de culoare rosie, rotunde, foarte lejer plate uneori, putin verzi in jurul coditei, usor incretite in partea superioara, de o marime cuprinsa intre 100 si 450g. Au un gust usor dulce. Miezul este de un rosu aprins, suculent.

Este vorba despre un soi cu crestere nedeterminata si maturizare (coacere) medie, de sezon
semnte de rosii
Muchamiel este cunoscuta ca o varietate de tomate foarte productiva. Chiar daca rosiile acestui soi nu cresc foarte mari, sunt multe si, mai ales, gustoase. Un avizat al rosiilor spaniole afirma ca o planta ar produce pana la 12 kg. La mine in gradina nu s-a intamplat acest fenomen, dar sigur ca nu am oferit eu toate conditiile necesare. Oricum toti la unison o considera printre cele mai productive.

Tufa creste foarte viguroasa si compacta, inalta in jurul a 180-200cm, din care cauza necesita sustinere serioasa. Frunza este normala. In majorutatea cazurilor, fructele sunt grupate in buchete d cate 4.

O alta calitate recunoscuta este rezistenta la boli. In gradina mea a fost, comparativ cu celelalte, printre cele mai putin afectate de agresiunea mediului inconjurator.
seminte de rosii
Una peste alta, o rosie care merita sa o ai.

1 Raspuns la Muchamiel

  1. Pingback: Bere si seminte de rosii | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.