Uriase De Tulcea

Daca sunt de Tulcea, e clar ca le gasesti mai peste tot in delta. Si asta nu e un lucru rau.
seminte de rosii
Uriasele acestea sunt un soi de rosii cu crestre nedeterminata. Se coc in plin sezon

Cand ajunge la maturitate fructul este de culoare rosie, gen beefsteak, putin turtit si cu umeri usor incretiti. Unele exemplare au chiar o depresiune in jurul coditei.

Asa cum le spune numele, sunt rosii cu gabarit mare, fructele atingand frecvent greutatea de peste 350g. Miezul este dens si suculent, cu o aroma echilibrata, desi ‘trage’ un pic inspre dulce. Cantitatea de seminte este normala.

Tufa creste inalta (1,5-1,8m), puternica si compacta. Frunza este normala si mare ca dimensiune. Cere sprijin (arac) puternic care sa sustina intreaga greutate. Productivitatea se incadreaza in clasa medie.
seminte de rosii
Rezistenta la boli este in limite normale.

Buna in special pentru consum in stare proaspata.

4 Raspunsuri la Uriase De Tulcea

 1. nicu says:

  roșia aceasta ,Uriase De Tulcea,o cultiv in solar.Acesta este al doilea an,este foarte rezistentă la boli, nu necesita tratamente deosebite,dar necesita o copilire ,săptămânala deoarece are o creștere foarte rapida,lăstari la fiecare internod si foliaj deosebit de bogat.Fructele ff gustoase raportat la hibrid

  • Valerian says:

   Multumusc pentru informatiile aduse, ne sunt foarte utile. Intr-adevar o rosie cu gust bun. Ceva de munca, dar merita. Sa aveti un sezon bun

 2. Adrian says:

  Am cultivat acest soi anul acesta si-am fost placut surprins de gustul acela dulce si de sucul acela minunat pe care il lasa in salate.Plus ca aceasta rosie mi-a dat si recordul personal:948 grame.Recomand!

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.